Sikkerhet på nett er (og bør være) viktig for mange. Vi hører stadig om nettsider som blir hacket, sensitive dokumenter på avveie, og viktigheten av å utøve varsomhet på nettet. Personvern og GDPR er begreper som nesten daglig dukker opp i nyhetsbildet. Dette har vi i Norsk Ufosenter tatt konsekvensene av. Vi vil med dette informere deg om at på denne nettsiden er det installert et SSL-sertifikat som gjør besøket ditt her sikrere.

Et SSL-sertifikat er en digital bekreftelse som beviser at organisasjonen som står bak er ekte. Dette gir en økt trygghet for besøkende til nettsiden. Nettadressen til sider som er sikret med SSL begynner med https:// i stedet for http://, og sertifikatet er synlig i nettleservinduet. Du kan få mer informasjon om dette ved å klikke på den lille hengelåsen som dukker opp til venstre for adresselinjen i din nettleser.

I tillegg øker SSL-sertifikatet sikkerheten til hjemmesiden ved å kryptere data som sendes mellom nettleseren og serveren. Dette er viktig slik at andre ikke skal kunne fange opp og lese dataene som sendes mellom hjemmesiden og serveren, eksempelvis ved bruk av kontaktskjema og skjema for innsending av ufo-observasjon.

All informasjonen som sendes til oss fra denne nettsiden er kryptert og kan ikke fanges av uvedkommende.

Mer informasjon for spesielt interesserte her:
https://no.wikipedia.org/wiki/Transport_Layer_Security