Den 27. juni 2019 fikk den 21 år gamle gameren Matty Roberts en vill idè. Han opprettet et event på Facebook han kalte «Storm Area 51, They Can’t Stop All of Us«. Idèen gikk ut på å samle så mange mennesker som mulig og storme den legendariske amerikanske flybasen kalt Area 51, i håp om å finne bevis for at utenomjordiske fartøy og/eller humanoider ble holdt skjult der. Det hele startet angivelig som en spøk men arrangementet ble raskt populært, og etter noen uker hadde det over 2 millioner påmeldte og ytterligere 1,5 millioner mennesker sa de var interessert i å delta. Da tok det av i massemedia, samtidig som både US Air Force, lokale myndigheter, og ikke minst arrangøren begynte å få kalde føtter.

Area 51 er et US Air Force- anlegg som ligger i Nevadaørkenen, et par timers kjøretur nord for Las Vegas. Offisielt heter anlegget Homey Airport eller Groom Lake, oppkalt etter saltflaten som ligger ved siden av flyplassen. Selv om anleggets operasjoner ikke er offentlig kjent foregår det sannsynligvis utvikling og testing av eksperimentelle fly og våpensystemer på området. USAF kjøpte stedet i 1955, først og fremst for flytesting av Lockheed U-2-fly. Basen er kjent for et ekstremt strengt vakthold og hemmelighold av hva aktivitetene der. Noe som har vært med på å støtte oppunder ryktene om at det har vært jobbet med utenomjordiske fartøy på basen. CIA innrømmet at basen eksisterte først i juni, 2013.

Denne stod et stund i fare for å bli stormet av mer enn 2 millioner sivile som hadde klikket «Deltar» på Facebook arrangementet. Hvor mange av dem som faktisk mente alvor får vi nok aldri vite.
Men tanken var skremmende nok til at amerikanske myndigheter flere ganger gikk ut og advarte folk mot å gjennomføre stormingen.
På dette tidspunktet var saken så kjent i media at vi i Norsk Ufosenter fikk forespørsler om å kommentere saken både av NRK og TV2 (Senkveld).
Vi valgte å takke nei til begge. Hovedsaklig fordi vi tvilte på seriøsiteten og gjennomføringsevnen til arrangøren(e). Og det skulle vise seg at vi fikk rett.
Da den store dagen kom møtte et titalls mennesker opp til det som lignet mest på et karneval med premiering for beste ufo-kostyme. Etter å ha festet hele dagen i forveien ved tettstedet Rachel (se kart over) samlet de seg ved basens strengt bevoktede Back Gate. Deltakerne dokumenterte det hele ved å kontinuerlig legge ut bilder fra arrangementet på diverse sosiale medier.
Noen av disse bildene er gjengitt nederst i artikkelen.
Lokalavisen Las Vegas Review Journal var tilstede og laget denne videoen.

Las Vegas Review Journal laget denne filmen for å oppsummere hendelsen.
Den ble delt på Twitter av journalist Mick Akers. @mickakers

Undertegnede fulgte med på oppdateringer på bl.a Twitter og Snapchat fra personer som publiserte bilder og statuser direkte fra den såkalte stormingen, og det hele fremstår som en ganske pinlig affære. Jeg tviler på at mange av deltakerne er genuint interessert i ufo-fenomenet og hva som evt. skjuler seg bak piggtråden som omkranser den strengt bevoktede flybasen. De fleste av dem ser heller ut som de setter pris på en fest utenom det vanlige, preget av komiske «alien-kostymer» og god tilgang på øl. Det ble sunget slagord som «Set them free» og «Clap them cheeks». Sikkert morsomt for dem som liker sånt. Vi lar bildene tale for seg.


Litt grønnfarge må til.
La oss klappe de utenomjordiske på kinnet.

Det positive med hele denne begivenheten må være all publisiteten i media. Mange mennesker verden over har nok hørt om Area 51 nå, og tanken på at amerikanske myndigheter kanskje skjuler noen ufo-relaterte hemmeligheter har blitt presentert for en del «nye» tilhørere. Vi kan jo bare håpe at de begynner å søke videre etter mer informasjon på egenhånd etter dette.

Kartet øverst i artikkelen er laget av Tobias Lindgren fra UFO-Sverige og Clas Svahn.

For Norsk Ufosenter,
Jan Erik Bergfjord
Webredaktør